Mateja Šušteršič Dimic

Področje izobraževanja:
Vodenje in management
Število tečajev:
1

Mateja Š. Dimic je industrijska oblikovalka in magistra design managementa z 20-letnimi izkušnjami na področju snovanja novih produktov in storitev. Dobro poznavanje inovacijskega procesa, ustvarjanje kreativnih okolji in prepoznavanje priložnosti so lastnosti, ki jo zaznamujejo. V vodenju kreativnih procesov daje velik poudarek na inoviranje skozi različne metode in tehnike Design Thinkinga. Zaveda se, da se inovacije, ki so uspešne na svetovnem trgu, ne zgodijo po naključju. Zahtevajo premišljen in voden postopek, kreativno okolje in razumevanje uporabnika. Znanja in izkušnje iz gospodarstva spretno prenaša na univerzo, kjer poučuje na področju design managementa.
Njen zadnji večji projekt je serija nišnih vonjav DBE528 Hz, ki jih je ustvarila skupaj s soavtorico transmedijsko umetnico Evo Petrič. Gre za prvi slovenski produkt, ki mu je uspel preboj na police prestižnega Bergdorf Goodman v New York-u ter eden izmed 100 umetniških del, ki so prišle v izbor za prvo umetniško razstavo na Luni, ki jo organizira ESA (European Space Agency) v letu 2024, pred tem pa bo februarja 2022 izvedel svoj prvi vesoljski polet na krovu NG-17 na Mednarodni vesoljski postaji.

Tečaji, ki jih vodi Mateja Šušteršič Dimic

#iguru_soc_icon_wrap_66201f13be6be a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_66201f13be6be a:hover{ background: transparent; border-color: #3a06ea; }#iguru_soc_icon_wrap_66201f13be6be a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_66201f13be6be a:hover{ color: #ffffff; }