Splošna uredba o varstvu zasebnosti

Vizija zasebnosti

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Smart Naris d.o.o. se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših uporabnikov, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter internimi akti družbe Smart Naris d.o.o.. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje izpolnitve naročila ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. 

Predstavitev upravljavca

Smart Naris, podjetje za izobraževanje in razvoj, d.o.o., Beethovnova ulica 2, 1000 Ljubljana, (v nadaljevanju: Smart Naris d.o.o. ali Ponudnik) posluje preko blagovne znamke Smart ARENA. Smart ARENA je spletna trgovina z izobraževalnimi e-vsebinami, ki Uporabnikom omogoča enostavne nakupe posameznih ali paketnih e-tečajev ali webinarjev zbranih na enem mestu in odobrenih za objavo s strani Ponudnika.

V družbi Smart Naris d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naši Uporabniki so za nas dragoceni, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. V celoti spoštujemo naše zaveze po zakoniti, pošteni in pregledni obdelavi osebnih podatkov. Prav tako z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo oziroma nenamerno uničenje ves čas obdelave. 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Smart Naris d.o.o. ima osebo pooblaščeno za varstvo osebnih podatkov, ki je dosegljiva po elektronski pošti na naslovu info@esmartarena.com oz. po navadni pošti na naslov Smart Naris d.o.o. Beethovnova ulica 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za DPO«. 

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Namen obdelave osebnih podatkov in pravni temelji

a) Smart Naris d.o.o. osebne podatke obdeluje za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov in ostalih informacij v zvezi z naročilom) ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. 

b) Smart Naris d.o.o. zbrane osebne podatke uporablja tudi za preučevanje nakupnih navad posameznika z namenom neposrednega in ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da upravljavec trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke za namene neposrednega trženja.   

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

c) Smart Naris d.o.o. na osnovi zakonitega interesa obdeluje osebne podatke za namen zmanjševanja tveganj vdorov na njegovo spletno stran (zagotavljanje informacijske varnosti, zmanjševanje tveganj nepooblaščenega dostopa do pomembnih poslovnih informacij, osebnih podatkov in informacijskega sistema Smart Naris d.o.o.), in za namene izvajanja analiz osebnih podatkov za uravnavanje poslovnega tveganja ter optimiziranja poslovnih odločitev (varstvo ekonomskih interesov Smart Naris d.o.o.) ter za statistične obdelave namenjene pripravi poročil poslovodstvu, pri čemer so v poročilih vselej vsebovani le anonimiziranimi podatki.

d) Smart Naris d.o.o. v določenih primerih zaproša svoje uporabnike in druge posameznike za podajo privolitev v obdelavo njihovih osebnih podatkov za ocenjevanje nekaterih osebnih vidikov v zvezi s posameznikom, zlasti za analizo ekonomskega položaja, osebnega okusa, interesov, in vedenja, tega posameznika (profiliranje) za namen izdelave in predstavitev posamezniku prilagojenih ponudb, vključno z obveščanjem oz. neposrednim trženjem ter za namen izvajanja trženjskih raziskav. V teh primerih obdelava osebnih podatkov poteka v okviru s posameznikovo izjavo dopuščenega obsega osebnih podatkov, namena in dogovorjenih kanalov obveščanja, vse do preklica.

e) Smart Naris d.o.o. zbira osebne podatke tudi ob obisku spletne strani Smart ARENA (www.market.esmartarena.com), prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne strani ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Smart ARENA uporablja naslednje piškotke

Skupina 1: so ključni in brez njih posamezna spletna stran v lasti oz. upravljanju Smart Naris d.o.o., ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave.

Skupina 2: z njimi Smart Naris d.o.o. analizira promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškot s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih.

Skupina 3: so piškotki partnerskih storitev, kot so: Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. 

Obdelovalci osebnih podatkov in morebitni prenos osebnih podatkov v tretje države

Poleg Smart Naris d.o.o., (njegovih zaposlenih) osebne podatke v njegovem imenu in za njegov račun obdelujejo tudi obdelovalci, kot so podjetja, ki Smart Naris d.o.o., nudijo tehnično podporo pri obdelavi osebnih podatkov, kot na primer izdelovalci in vzdrževalci računalniških aplikacij, spletnih mest in informacijskih storitev, razvijalci in uvajalci programskih rešitev in obdelovalci, ki jih Smart Naris d.o.o. angažira za zagotavljanje spletnih storitev, kot so na primer trženjska, raziskovalna in analitična podjetja, zunanje agencije za marketing itd..

Pravice posameznikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Smart Naris d.o.o. Beethovnova ulica 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za DPO«, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: Smart Naris d.o.o. Beethovnova ulica 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za DPO«. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Roki hrambe osebnih podatkov

Smart Naris d.o.o. bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanje cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. 

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov. 

Smart Naris d.o.o. podatke hrani do preklica, odjave ali zahteve za izbris skladno s slovensko in evropsko zakonodajo oziroma do dosege namena, zaradi katerega so se podatki zbirali ali nadalje obdelovali.

Prijava na e-novice

Uporabnik se lahko prijavi na e-novice, s katerimi jih spletna trgovina Smart ARENA do preklica obvešča o novostih v ponudbi spletne trgovine ter o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.  

S prijavo na e-novice upravljavec zbira naslednje osebne podatke: ime, priimek, e-naslov, IP.

Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klikom na gumb »ODJAVA« v poslanem e-mail sporočilu in zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Zahtevi bo ugodeno v zakonsko predpisanih rokih. Uporabnik lahko zahteva tudi seznanitev z obdelavo svojih osebnih podatkov. Upravljavec, da bo podatke skrbno varoval skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Registracija

Vpisane podatke uporabnika upravljavec do preklica uporablja za obdelavo uporabnikovega naročila, analize uporabniške izkušnje za potrebe izboljšav ter marketinške analize, ki bodo omogočale pripravo ustreznih ponudb in izboljšave prodajnega procesa. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje (re-marketing). Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in krajša nakupni postopek. Spletna trgovina Smart ARENA podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi s klikom na gumb »ODJAVA« v prejetem e-sporočilu.

V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo naslovljeno na info@esmartarena.com  vsebovati naslednje podatke: ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kot registrirani član in vsebovati zahtevo za izbris.

Za izvedbo nakupa v spletni trgovini Smart ARENA potrebujemo naslednje podatke:

 • ime
 • priimek
 • elektronski naslov
 • ime podjetja, naslov ter davčna številka – v primeru, da kupec zahteva račun na podjetje

Z oddajo naročila v spletni trgovini Smart ARENA se kupec zaveže, da se strinja z vsemi določbami, navedenimi v splošnih pogojih uporabe spletne trgovine Smart ARENA.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine Smart ARENA, ki jo upravlja Smart Naris, podjetje za izobraževanje in razvoj, d.o.o., Beethovnova ulica 2, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Ponudnik), pravice in obveznosti Ponudnika in obiskovalcev spletne trgovine Smart ARENA (www.market-esmartarena.com) ter uporabnikov, ki izvedejo nakup (v nadaljevanju: kupec).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Smart ARENA, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so last podjetja Smart Naris d.o.o.. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja ponudnika ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del na tej spletni strani.

Podjetje si pridržuje pravico do vseh sprememb vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.market-esmartarena.com.

Podatki o ponudniku:

Smart Naris, podjetje za izobraževanje in razvoj, d.o.o.

Beethovnova ulica 2, 1000 Ljubljana

Matična številka: 3568679000

Davčna številka: SI 96926953

IBAN: IBAN  SI56 0400 1004 7988 508 (Nova KBM d.d.)

Email: info@esmartarena.com

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da so kupcu že pred nakupom dostopne naslednje informacije:

 • podatki podjetja (ime in sedež ponudnika);
 • kontaktni podatki podjetja (email);
 • naslov in opis tečaja;
 • jasno in nedvoumno označene cene;
 • možni načini plačila;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi.

Ponudba storitev

Vse tečaje izvajajo strokovnjaki iz izbranih panog, za katere se tako strokovnjaki kot ponudnik zavezujejo, da bodo ponujene storitve vedno najvišje kvalitete in v zadovoljstvo uporabnikov.

Vsak uporabnik, ki je kupil dostop do e-tečaja ali webinarja, lahko do le-tega dostopa na svojem profilu, ki se ustvari po uspešni registraciji, skladno z opisom in morebitnimi časovnimi omejitvami, ki so navedene v trenutku nakupa tečaja. Plačilo kupcu zagotavlja, da dobi točno določeno vsebino tečaja, ki jo je kupil.

Prijava/registracija

Za nakup je prijava in/ali registracija obvezna.

Kupec mora pri nakupu izpolniti podatke, ki so obvezni za oddajo spletnega naročila.

Nakup

V spletni trgovini Smart ARENA je nakup možen 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu.

Cene

Cene posameznega tečaja so objavljene na spletni strani. Vse cene so izražene v evrih (€) in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in pod navedenimi splošnimi pogoji ponudnika.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo razen, če je le to navedeno.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila. Cene so enake ne glede na vrsto plačila.

Kljub prizadevanju za objavo ažurnih in točnih podatkov v spletni trgovini Smart ARENA se lahko zgodi, da je podatek v opisu napačen. V tem primeru ali če se podatek spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil dostop do nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev.

Način plačila

Spletna trgovina Smart ARENA omogoča naslednje vrste plačila:

 • s plačilno kartico (MasterCard, Visa)
 • prek sistema varnega plačevanja PayPal 
 • prek Apple Pay

Izdaja računa

Smart Naris d.o.o. po prejetem plačilu kupcu pošlje račun, in sicer v formatu PDF na elektronski naslov kupca.

Odstop od nakupa, vračilo kupnine

Kupec ima pravico, da v 30 dneh od dneva nakupa odstopi od pogodbe in zahteva vračilo kupnine. Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec pisno obvestiti prodajalca na e-naslov info@esmartarena.com. Če kupec odstopi od pogodbe, mu podjetje najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne prejeto kupnino. 

Kupec naj ob odstopu od naročila priloži račun, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

Poravnava obveznosti in neplačilo

V primeru neporavnave obveznosti s strani kupca (npr. sklenitev letne naročnine z možnostjo mesečnega plačevanja), se mu lahko dodatno zaračunavajo stroški opomina in zamudne obresti, po veljavni zakonodaji.

Kupec je dolžan preveriti ali je prejel račun na elektronski pošti. 

Dolžnost kupca je tudi, da obvesti Ponudnika o morebitnih napakah na računu preko elektronske pošte info@esmartarena.com. Odgovornost kupca je, da poplača svoje obveznosti za katere ima sklenjeno veljavno pogodbo.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupcev. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in za ostalo potrebno komunikacijo.

Varnost spletne trgovine

Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

Pritožbe in spori

Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.

Kupec lahko v primeru težav odda pritožbo ponudniku na elektronski naslov info@esmartarena.com ali pisno na naslov podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zavezuje, da se bo v roku osmih delovnih dni odzval na pritožbo s predlogom poteka nadaljne obravnave postopka.

Ponudnik si prizadeva, da bo po svojih najboljših močeh potrudil, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Splošno

Skrbimo in se trudimo, da je spletna stran ažurna in točna, vendar so napake možne, za kar se že v naprej opravičujemo. 

Pridružujemo si pravico do vsebinskih sprememb spletne strani Smart ARENA, kakor tudi splošnih pogojev. 

Vsaka uporaba slik, logotipov ali blagovnih znamk je brez pisnega dovoljenja ponudnika prepovedana in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic in blagovnih znamk.

Nekatere objavljene fotografije ali videi so lahko simbolični in ne zagotavljajo latnosti izdelka. 

Z oddajo naročila kupec sprejema splošne pogoje poslovanja. 

Splošni pogoji so v uporabi od 1.10.2021.

#iguru_soc_icon_wrap_66992fac0274e a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_66992fac0274e a:hover{ background: transparent; border-color: #3a06ea; }#iguru_soc_icon_wrap_66992fac0274e a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_66992fac0274e a:hover{ color: #ffffff; }